Ακόμη δύο δικογραφίες έχουν σχηματιστεί εις βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως προκύπτει από διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΛΑΕ καταδεικνύεται ότι έχει στηθεί βιομηχανία διώξεων εις βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη που διεκπεραιώνουν με άνωθεν εντολές οι υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας.

Όπως σημειώνεται, εκτίθενται όσοι υποστηρίζουν ότι η εμπλοκή του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος είναι περιστασιακή και συμπτωματική.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το από 17.03.2018 του διαβιβαστικού της με Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων Δ18/ 525 Δικογραφίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών , στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος διενεργούνται άλλες δύο δικογραφίες κατά του προέδρου της ΛΑΕ. Όπως αναφέρεται στη σελ. 7 του διαβιβαστικού:. «Επισημαίνεται ότι, από την Υπηρεσία μας διενεργούνται οι υπ’ αρ. Α2018/119 και Α2018/165 από 30-01-2018 και 31-01-2018 αντίστοιχα, Προκαταρκτικές εξετάσεις, αναφορικά με επεισόδια που εχώρησαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά τη διάρκεια διεξάγωγής πλειστηριασμών, την 29-11-2017 και 20-12-2017, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι (Α), (Β), (Γ) και (Δ) κατηγορούμενοι. Σχετικές προκαταρκτικές εξετάσεις, θα σας υποβληθούν με την περαίωση τους, με ειδικότερες αναφορές μας.»

Οι κατηγορίες αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής.

Λαφαζάνης : Δεν απολογούμαι, τη χώρα κυβερνούν λιβεριανά funds

Χθες ο κ. Λαφαζάνης κλήθηκε σε απολογία από τις δικαστικές αρχές μετά από μήνυση του fund Palace International & Tristar SA, με έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας γιατί προχώρησε σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.

Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στην συγκέντρωση τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους σας. Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους για την παρουσία σας. Θεωρούμε ότι είναι μια πράξη αλληλεγγύης για τη δημοκρατία, όχι για το πρόσωπο μου.

Φυσικά και δεν παρουσιάστηκα στην πταισματοδίκη. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες τους και τόνισα με πολιτική δήλωση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου ότι χαρακτηρίζω τις κατηγορίες πολιτική δίωξη, μια δίωξη η οποία έχει πολιτικά «ελατήρια» και πολιτικές σκοπιμότητες.

Η πολιτική δίωξη αποσκοπεί στο να πλήξει ένα ολόκληρο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μια δίωξη που θέλει να πλήξει τη Λαϊκή Ενότητα και την ανοδική δυναμική της. Είναι μια δίωξη και θέλω να το τονίσω αυτό, που χτυπάει την καρδιά της δημοκρατίας.

Και αυτή η δίωξη είναι η δεύτερη σε λίγο διάστημα. Όπως έχετε πληροφορηθεί η πρώτη εκπορεύτηκε απευθείας από το αμαρτωλό Τμήμα Προστασίας της Δημοκρατίας και του Κράτους. Ποιου κράτους; Της γερμανοαμερικονακρατίας. Και ποιας δημοκρατίας; Αυτής που έκανε το όχι, ναι. Η πρώτη λοιπόν δίωξη εκπορεύτηκε από αυτό το αμαρτωλό τμήμα, με κάλυψη και καθοδήγηση της κυβέρνησης.

Και από fund μήνυση

Η δεύτερη δίωξη τώρα, άκουσον άκουσον, προέρχεται από fund, από κερδοσκοπικά κεφάλαια, το οποίο έχει την έδρα του στη Μονρόβια της Λιβερίας. Αυτής της χώρας  φορολογικού παραδείσου και της σημαίας ευκαιρίας, της  χώρας όπου γίνεται σε σημαντικό βαθμό το πλύσιμο του «μαύρου» χρήματος ανά τον κόσμο. Από αυτό το fund λοιπόν προέρχεται και η δεύτερη μήνυση, η οποία δυστυχώς με το ιδιώνυμο της κυβέρνησης και του κυρίου Κοντονή, έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα.

Παρ’ όλο ότι, το υποτιθέμενο αδίκημα που έχω διαπράξει, είχε τελεστεί πριν ψηφιστεί το ιδιώνυμο. Αυτές είναι οι αυθαιρεσίες  και οι ακροβατισμοί μιας Δικαιοσύνης η οποία δεν θέλει να υπηρετήσει το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον.

Δυστυχώς την χώρα κυβερνούν τα λιβεριανά funds, κυβερνούν οι τραπεζίτες, κυβερνούν οι πιστωτές. Και κυβερνούν μέσω υπαλλήλων του κατεστημένου, οι οποίοι εφαρμόζουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς τους, οι οποίοι οδηγούν την χώρα στην άβυσσο και τους νέους στην ξενιτιά.

Εμείς απευθυνόμαστε αυτή την ώρα και στον κύριο εισαγγελέα και στη δικαιοσύνη και τους λέμε, αντί να διώκουν εμάς, να προωθήσουν τις μηνύσεις που έχουμε κάνει τεκμηριωμένα για μεγάλα κακουργήματα και εγκλήματα που έχουν τελεστεί στην χώρα.

Πρώτον, να προωθήσουν τη μήνυση που έχουμε καταθέσει ως ΛΑ.Ε για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις (τώρα πάμε και για την τέταρτη) και ιδίως για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κόστισε στην Ελλάδα 40 δισ. ευρώ, μέσα σε μια νύχτα.

Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει την μήνυση που έχουμε υποβάλλει για τους παράνομους, αντισυνταγματικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Καλούμε τον εισαγγελέα να προωθήσει, επίσης, τη μήνυση που έχουμε κάνει, διότι σε αυτό τον χώρο, εδώ μέσα, είχαν εξαπολύσει χημικό πόλεμο με κίνδυνο να χαθούν ζωές.

Οι διώκτες μας έπρεπε να κάθονται στο σκαμνί και όχι εμείς. Εμείς είμαστε οι κατήγοροι υπέρ της Δημοκρατίας και του λαού και αυτοί είναι οι υπόλογοι και οι κατηγορούμενοι».