Τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν αναταράξεις στις αγορές έκρουσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια "καλή συνεργασία" με την ιταλική κυβέρνηση στο ζήτημα των δημόσιων οικονομικών της.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τις επενδύσεις στη βιοοικονομία, ο Γ. Κατάινεν κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία. Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής απάντησε ότι στις 15 Οκτωβρίου, η Επιτροπή αναμένει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το επόμενο έτος, το οποίο και θα αναλύσει, βάσει των προηγούμενων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

«Όλοι βλέπουν ότι η κατάσταση στις αγορές δεν είναι θετική», ανέφερε ο Φιλανδός Επίτροπος, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα για τα δημοσιονομικά στοιχεία και να πειστεί η Ιταλία να αναλάβει την ευθύνη.

«Κανένας δεν θέλει μια οικονομική αναταραχή ή αστάθεια στις αγορές», ανέφερε στη συνέχεια ο Γ. Κατάινεν, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αρνητικό όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για άλλες χώρες με κίνδυνο "μετάδοσης".

«Η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη», πρόσθεσε στη συνέχεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια "καλή συνεργασία" με την ιταλική κυβέρνηση στο ζήτημα του προϋπολογισμού. «Δεν είναι πολύ αργά να διατηρήσουμε τη σταθερότητα, να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί στην Ιταλία και ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας βρίσκονται σε αξιόπιστο δρόμο», είπε ο Επίτροπος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από