Το VW Touareg πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά, πριν από 16 χρόνια, στην καρδιά της οικονομικής ευμάρειας, όπου τα μεγάλα SUV έκαναν πάρτι στις αντιπροσωπείες. Σήμερα, τα χλιδάτα SUV που φλερτάρουν σε μήκος τα 5 μέτρα, είναι μετρημένα στα δάχτυλα, αλλά, συνεχίζουν να δίνουν παρόν σε μια συρρικνωμένη κατηγορία, που δεν ξεπερνά για την χώρα μας τα 400 οχήματα ετησίως.

Το νέο VW Touareg έρχεται με νέα πιο σύγχρονη εμφάνιση, πληθώρα συστημάτων τεχνολογίας, υποβοήθησης και χώρους που παραπέμπουν σε μίνι σουίτα.

Ο οδηγός θα πρέπει, πριν το οδηγήσει, να κάνει ένα μικρό σεμινάριο για τις τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρει το επιβλητικό σε διαστάσεις μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Όλα αυτά, μπορεί να τα δει και να τα χειριστεί μέσω μιας πλήρους οθόνης 11 ιντσών, ή να χρησιμοποιήσει το κορυφαίο σύστημα infotainment Discover Premium (οθόνη 15΄΄), με όλες τις λειτουργίες πληροφόρησης και επικοινωνίας.  Να σημειωθεί ότι ο οδηγός του νέου Touareg μπορεί από το Innovision Cockpit να χειρίζεται τα πάντα διαισθητικά.

Πληθώρα και τα συστήματα υποβοήθησης, όπως το «Night Vision»  που μπορεί να αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας, ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι,, το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας «Intersection Assist» , το οποίο αναγνωρίζει οχήματα που διασταυρώνονται στην πορεία του κ.α. Μια πρώτη γεύση από το νέο μοντέλο πήραμε επί ελληνικού εδάφους, με σύμμαχο μας, τον τρίλιτρο V6 ντίζελ κινητήρα των 286 ίππων, με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων.

Έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και από πλευράς τετρακίνησης, ενώ παρά τον όγκο του και τις μεγαλοπρεπείς διαστάσεις του, το μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κινείται με περίσσεια ευελιξία, προβάλλοντας στον ανοιχτό δρόμο τις σπορ επιδόσεις του. Η ενεργητική ασφάλεια ενισχύεται και από την τετραδιεύθυνση, όπου οι πίσω τροχοί στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός, ενώ για μεγαλύτερη ευελιξία, και αν κινείται μέσα στην πόλη, στρίβουν σε αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να μειώνεται ο κύκλος στροφής.

Εκτός από την τετραδιεύθυνση, το νέο μοντέλο διαθέτει αερανάρτηση, ενώ  ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από πέντε προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με το στυλ που προτίθεται να οδηγήσει ή αν πρόκειται να κινηθεί εντός ή και εκτός ασφάλτου . Το νέο VW Touareg προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις, με τον V6 πετρελαιοκινητήρα, με 231 ή 286 ίππους. Το νέο μοντέλο κοστίζει από 77.000 ευρώ, όντας, ένα premium SUV που έχει ως όπλο την πολυτέλεια