Περισσότεροι από 40.000 δρομείς κάθε ηλικίας και πάνω από 660 εθελοντές έδωσαν την Κυριακή το «παρών» στη μεγαλύτερη γιορτή κατά του καρκίνου του μαστού, στέλνοντας το μήνυμα πως η συγκεκριμένη ασθένεια μπορεί να νικηθεί με συμμάχους την πρόληψη και την έγκαιρη εξέταση.

Γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο Ζάππειο, προκειμένου να πάρουν μέρος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού Greece Race for the Cure®, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την έγκριση της αμερικανικής οργάνωσης Susan G. Komen®. Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ορισμένοι επέλεξαν να τρέξουν τα 5 χλμ και κάποιοι συμμετείχαν στον συμβολικό περίπατο των 2 χλμ. Ανάμεσα στους ερασιτέχνες δρομείς, που  φορούσαν τις λευκές μπλούζες, στον αγώνα συμμετείχαν και γυναίκες, φορώντας ροζ μπλουζάκια, οι οποίες νόσησαν από καρκίνο του μαστού αλλά κατάφεραν να επιβιώσουν από την ασθένεια.

Φέτος, μάλιστα, γιορτάστηκε η επέτειος των 10 ετών του Greece Race for the Cure® που συνέπεσε με την επέτειο των 30 χρόνων ζωής του συλλόγου Αλμα Ζωής.

Σημειώνεται, πως στον περσινό αγώνα συμμετείχαν 36.000 ερασιτέχνες δρομείς, ενώ περίπου 600 εθελοντές ενημέρωναν το κοινό για τη σημασία της πρόληψης.