Σύγχρονες  ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών, στις οποίες περιλαμβάνεται και νέα ιστοσελίδα, παρουσίασε  ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος. Μία από αυτές είναι το σύστημα συνεπιβατισμού (carpooling), το οποίο, όπως αναφέρθηκε, είναι συνδεδεμένο με την ιστοσελίδα του Δήμου. Πρόκειται για μια εφαρμογή συνεργατικής μετακίνησης των πολιτών, με την οποία θα μπορούν οι άνθρωποι που πρόκειται να μετακινηθούν από ένα σημείο προς άλλο, να συνεννοούνται διαδικτυακά και να χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συντονισμό, και με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη σταδιακή μετάβαση σε ασφαλείς και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες, o Δήμος Καρδίτσας δημιούργησε την υποδομή για τις ηλεκτρονικές πληρωμές των οφειλών.

Πρόκειται για ένα ακόμη «ψηφιακό βήμα», μετά τους κωδικούς ηλεκτρονικών πληρωμών του ταμείου του Δήμου, αλλά και της εγκατάστασης συστήματος πληρωμών μέσω κάρτας (POS και mobile POS). Η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών είναι διασυνδεδεμένη με την νέα ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και απόλυτα ασφαλής, μέσω της σύνδεσης με το σύστημα taxisnet. Τέλος στις σύγχρονες πρωτοποριακές εφαρμογές, είναι και η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να βρει καθημερινά νέα και ανακοινώσεις, δράσεις, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αξιοθέατα και και να αποκτήσει πρόσβαση στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του Δήμου με τρόπο εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη. Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αλεξάκος σημείωσε πως «η ενσωμάτωση σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών στη λειτουργία του Δήμου Καρδίτσας», θα έχει και συνέχεια, καθώς οι δυνατότητες αυτές βοηθούν τους πολίτες να επιλύουν άμεσα και γρήγορα διάφορες απορίες που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των εργασιών τους.-