Στα χέρια των Κινεζικών Αρχών σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται ο τέως πια αρχηγός της Ιντερπόλ ο οποίος αγνοείται από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής  ότι οι Κινεζικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι, αρχηγού της Ιντερπόλ έως εκείνη την ώρα, καθώς τον θεωρούν ύποπτο για παραβιάσεις του νόμου.

Η εξαφάνιση του Μενγκ, ο οποίος είναι υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στην Κίνα και η σύζυγός του ετέθη υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την εκτόξευση απειλών εναντίον της. Ο Μενγκ Χονγκγουέι «αποτελεί αντικείμενο έρευνας διότι θεωρείται ύποπτος για παραβίαση του νόμου», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Επιτροπής Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς του κρατικών αξιωματούχων.

Οι ανακοινώσεις από την πλευρά της Κίνας, έγιναν λίγες ώρες αφότου η σύζυγος του Μενγκ, έκανε έκληση σε όποιον γνωρίζει πού βρίσκεται ο σύζυγός της να βγει και να μιλήσει. Ενα ακόμη γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση πως ο πρώην αρχηγός βρίσκεται στα χέρια των Κινέζων από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του, είναι μία επιστολή του ίδιου που έφθασε στην Ιντερπόλ και με την οποία υποβάλλει την παραίτησή του.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι παραιτήθηκε από την προεδρία του οργανισμού. «Σήμερα Κυρικαή 7 Οκτωβρίου, στην Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ στην Λυών, η Γαλλία παρέλαβε την παραίτηση του κ. Μενγκ Χονγκγουέι ως προέδρου της Ιντερπόλ με άμεση ισχύ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Γιάνγκ θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τον διορισμό νέου προέδρου κατά την σύνοδο του οργανισμού στο Ντουμπάι, στις 18-21 Νοεμβρίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από