Η αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόφαση που έλαβε ο Ουκρανός σκηνοθέτης Όλεγκ Σεντσόφ να διακόψει την απεργία πείνας, αλλά και ταυτόχρονα την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οι διάφορες συζητήσεις για την κατάσταση της υγείας του. Η ίδια προσέθεσε ότι προσπάθησε αρκετές φορές να πείσει τον Σεντσόφ να σταματήσει την απεργία πείνας λέγοντάς του ότι «υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτισμένοι τρόποι για να υπερασπισθεί τα δικαιώματά του».

Η Μοσκάλκοβα δήλωσε επίσης ότι για τον Σεντσόφ έχει διαμορφωθεί ειδικό μενού διατροφής μετά την απόφασή του να σταματήσει την απεργία πείνας. Ο Σεντσόφ άρχισε την απεργία πείνας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται στις 14 Μαΐου και έκτοτε βρισκόταν υπό ιατρική επιτήρηση.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο διευθυντής σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Ρωσίας Βαλέρι Μαξίμενκο, ο Σεντσόφ σταμάτησε την απεργία πείνας και σε σχέση με αυτή την εξέλιξη, υπήρξαν διαβουλεύσεις με τους καλύτερους διαιτολόγους της Μόσχας ώστε να του ετοιμάσουν το καλύτερο δυνατό μενού διατροφής το οποίο περιλαμβάνει όλη την γκάμα των προϊόντων που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού του, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε επί μήνες λόγω της απεργίας πείνας.

Εκ μέρους του δικηγόρου του Σνετσόφ Ντμίτρι Ντινζέ, και της εξαδέλφης του, Ναταλαία Καπλάν, δεν έχουν γίνει σχόλια. Ο Σεντσόφ είχε καταδικαστεί στις 25 Αυγούστου του 2015 από το στρατιωτικό δικαστήριο του Βορείου Καυκάσου, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών, την οποία θα πρέπει να εκτίσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σεντσόφ είχε ιδρύσει μια τρομοκρατική ομάδα που δρούσε στην Κριμαία, τα μέλη της οποίας την άνοιξη του 2014 πραγματοποίησαν στην Συμφερόπολη δύο τρομοκρατικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα ότι πυρπόλησαν τα γραφεία της οργάνωσης «Ρωσική κοινότητα της Κριμαίας» και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία»