Πρόταση ενοχής  του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου και των τριών συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της τοκογλυφίας σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα διατύπωσε την Παρασκευή  η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό από τα στοιχεία που προέκυψαν στη ακροαματική διαδικασία , «αποδεικνύεται κατά τρόπο  αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα».

Οπως σημείωσε, οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η ιδιοκτήτρια να τους καταγγείλει στη δικαιοσύνη καθώς «δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι  θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δικαστικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εντόπισαν τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του από την καπνέμπορα.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία που τον οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης. Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις δικηγόρων μετά το τέλος των οποίων το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για την έκδοση της απόφασής του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από