Πρόταση ενοχής  του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου και των τριών συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της τοκογλυφίας σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα διατύπωσε την Παρασκευή  η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό από τα στοιχεία που προέκυψαν στη ακροαματική διαδικασία , «αποδεικνύεται κατά τρόπο  αναμφισβήτητο ότι τελέστηκε το αδίκημα».

Οπως σημείωσε, οι κατηγορούμενοι δεν προστατεύτηκαν από το ενδεχόμενο η ιδιοκτήτρια να τους καταγγείλει στη δικαιοσύνη καθώς «δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι  θα μπορούσε να υψώσει το ανάστημά της για να τινάξει το ζυγό της τοκογλυφίας».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι δικαστικές αρχές σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εντόπισαν τις καταθέσεις στους λογαριασμούς του Γιάννη Ανθόπουλου και της συζύγου του από την καπνέμπορα.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία που τον οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης. Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις δικηγόρων μετά το τέλος των οποίων το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για την έκδοση της απόφασής του.