Να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο της μεταφοράς των μαθητών και να γίνουν σε αυτό οι διορθώσεις που εδώ και χρόνια προτείνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως διοίκηση της Περιφέρειας, με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας που υπογράφουν, ώστε να είμαστε σύννομοι αλλά και ευέλικτοι, για να μπορούμε να λύνουμε τα περισσότερα προβλήματα. Είναι όμως κάποια θέματα που ο νόμος είναι τόσο σαφής που μόνο με παρανομία μπορεί να λυθεί το θέμα. Εκεί είναι το πρόβλημα» είπε και τόνισε ότι «η ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών για τα προβλήματα που προκύπτουν στις μεταφορές μαθητών βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο».

Στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, τονίζοντας ότι για δρομολόγια που δεν καλύπτονται από καμία Κοινή Υπουργική Απόφαση, η Περιφέρεια πήρε την ευθύνη για να γίνουν, όπως συνέβη στην περίπτωση της μεταφοράς των μαθητών από το Πλαγιάρι στο Γυμνάσιο Μίκρας, στον Τρίλοφο. Ωστόσο, διευκρίνισε, ότι όταν μια περιοχή καλύπτεται από δημόσιο μέσο μεταφοράς, η Περιφέρεια είναι δεσμευμένη να χρησιμοποιήσει τον ΟΑΣΘ. Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα του ΟΑΣΘ, εκτίμησε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι μια λύση η χρήση των ΚΤΕΛ όταν ο οργανισμός αδυνατεί να λειτουργήσει εκτός των πολεοδομικών συγκροτημάτων.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, ζήτησαν να διευθετηθεί το πρόβλημα της μετακίνησης μαθητών από την κοινότητα Καρδίας προς το 1ο Γενικό Λύκειο Μίκρας στον Τρίλοφο. Συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για έλλειψη ασφαλούς πεζής διαδρομής, τόνισαν ότι η ζήτηση δεν καλύπτεται από το πρωινό δρομολόγιο του ΟΑΣΘ και υπογράμμισαν ότι η σημερινή στάση εργασίας κατέδειξε στην πράξη το αδύνατο της πεζής μετακίνησης. Όπως αναφέρθηκε, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές που κατοικούν στο Ρύσιο και φοιτούν στο 2ο ΓΕΛ Θέρμης και το 2ο ΓΕΛ Μίκρας.