Βολές κατά του Δήμου Μαραθώνα και ιδιαίτερα κατά του δημάρχου, Ηλία Ψινάκη, εξαπέλυσε σε επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι.

Η επιστολή, η οποία απευθύνεται στον Η. Ψινάκη και κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρεται σε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που έγινε τον Αυγούστου και στην οποία η δημοτική αρχή ανέλαβε δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του οικισμού που όμως δεν υλοποιήθηκαν.

«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού» αναφέρουν στην επιστολή τους οι πυρόπληκτοι αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

«Λαμβάνοντας υπ όψη τα ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας σας καλούμε όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δράσεων για την αποκατάσταση του οικισμού Μάτι και την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων…» αναφέρει η επιτροπή ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για κρίσιμα θέματα. Μεταξύ αυτών η καταβολή επιδομάτων στους δικαιούχους , η καταγραφή των αρμοδίων για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των πληγέντων καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των σημείων διάθεσης προσφορών σε είδος μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή: