Σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία στο Δήμο Ιστιαίας μετά από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση που παρουσιάστηκε τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου με αποτέλεσμα να υπερχειλιζουν τα ρέματα  κυρίως στην δημοτική ενότητα Ιστιαίας.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Ιστιαίας Λίνα Ευσταθίου “το οξύ πρόβλημα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα στην περιοχή της πόλης της Ιστιαίας μεταξύ των οικισμών Αγίου Γεωργίου και Ιστιαίας”.

Η Δήμαρχος ανέφερε ότι “πλημμύρισαν οι δρόμοι της νότιας συνοικίας της πόλης εκεί που βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες και σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες λόγω του ύψους του νερού”.

Προληπτική μεταστέγαση 50 αθίγγανων σε χώρο του δήμου Ιστιαίας

Η κ. Ευσταθίου σημείωσε ακόμα ότι “στην ευρύτερη περιοχή πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, ενώ καταστράφηκαν υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να αποκλειστούν προσωρινά ημιορεινοι οικισμοί, ενώ έγινε και προληπτική μεταστέγαση 50 περίπου αθίγγανων σε χώρο του δήμου καθώς κρίθηκε επικίνδυνος ο χώρος διαμονής τους (δίπλα στον ποταμό Ξηριά)”.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ιστιαίας την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

Τέλος σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Ιστιαίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την 1/10/2018, ενώ στάλθηκε αίτημα προς όλους τους αρμόδιους να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κατάσταση έως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από τα συνεργεία του δήμου μας με την συνδρομή και της περιφέρειας.