Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που απορριφθεί ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, επειδή δεν υπάρχει η ανάγκη για ένα τέτοιο, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχω κανένα εναλλακτικό σχέδιο. Δεν χρειάζεται να έχω εναλλακτικό σχέδιο», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους καθ’ οδόν για μια προεκλογική συγκέντρωση στη Δυτική Βιρτζίνια.

Χαρακτήρισε τον Κάβανο «έναν από τους πιο αξιοσέβαστους άνδρες και σίγουρα έναν από το πιο αξιοσέβαστους δικαστές στις ΗΠΑ».

Την Παρασκευή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, έπειτα από πιέσεις και αίτημα της Γερουσίας, έδωσε εντολή στο FBI να διεξάγει επιπρόσθετη έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων ενάντια στον Κάβανο, σημειώνοντας ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ενέκρινε την υποψηφιότητα του Κάβανο και παρέπεμψε την επικύρωση του διορισμού του στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει πως η έρευνα του FBI θα αθωώσει τον Κάβανο.

Στην ομιλία του προς τους υποστηρικτές του στην προεκλογική του συγκέντρωση αποκάλεσε τον Κάβανο «ευφυέστατο και πραγματικά απίστευτο χαρακτήρα», αποδοκιμάζοντας την εκστρατεία εναντίον του.

«Μια ψήφος για την επικύρωση του δικαστή Κάβανο είναι μια ψήφος για την επικύρωση ενός από τα ικανότερα νομικά μυαλά της εποχής μας», σημείωσε.