Ένας νέος αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στην κορυφή του Αγίου Αντωνίου, στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.817 μέτρων. Ο σταθμός τοποθετήθηκε στην κτιριακή εγκατάσταση του Επιστημονικού Κέντρου Ολύμπου (Ε.Κ.Ο.) του ΑΠΘ και βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από οποιονδήποτε άλλο υφιστάμενο μετεωρολογικό σταθμό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΠΘ, ο νέος μετεωρολογικός σταθμός θα παρέχει συνεχώς μετρήσεις θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας και ανέμου. Η θέση του μετεωρολογικού σταθμού είναι κομβικής σημασίας, αφενός για τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας και αφετέρου για την παροχή άμεσης μετεωρολογικής πληροφορίας που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την υποστήριξη επιχειρήσεων διάσωσης στην ορεινή περιοχή του Ολύμπου.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός είχε εγκατασταθεί από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.