Σε συνέχεια της αποκατάστασης των δικτύων στην περιοχή της Ραφήνας, ο όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και στην περιοχή του Ν. Βουτζά, όπου παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Πλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «τα συνεργεία και οι τεχνικοί του ομίλου ΟΤΕ έχουν επικεντρωθεί στο Μάτι, όπου το έργο αποκατάστασης των δικτύων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Προτεραιότητα έχει δοθεί, από την πρώτη στιγμή, στα σπίτια που είναι κατοικήσιμα. Παρά την πολυπλοκότητα και το εύρος των ζημιών, έχει ήδη αντικατασταθεί το 71% των καμένων στύλων και καλωδίων δικτύου πρόσβασης και έχει αποκατασταθεί το 84% των δηλωμένων βλαβών».

Ο ΟΤΕ υπενθυμίζει ότι οι ανάγκες επικοινωνίας των πελατών σταθερής καλύπτονται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία.

Επιπλέον, ο όμιλος ΟΤΕ έχει αναστείλει την έκδοση λογαριασμών που σχετίζονται με βλάβες δικτύου σταθερής, μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Για όλες τις συνδέσεις Cosmote σταθερής, κινητής και τηλεόρασης, στις πληγείσες περιοχές εφαρμόζεται αναστολή κάθε διαδικασίας για οριστική ή προσωρινή φραγή, μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2018 και δίνεται η δυνατότητα κατάργησης των υπηρεσιών σταθερής χωρίς πληρωμή προηγούμενης ή τρέχουσας οφειλής, εάν υπάρχει πιστοποιητικό ακαταλληλότητας κτιρίου.