Υπογράφηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΣΘ η προγραμματική συμφωνία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και το σχεδιασμό υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού του Οργανισμού. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σάββας Παναγιωτίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., Δημήτρης Νικητόπουλος.

Το έργο, προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει ως βασικό σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ. Η μελέτη που έχει εκπονηθεί προβλέπει ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ και προμήθεια ολοκληρωμένων σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων για τη δημιουργία ενιαίου ψηφιακού περιβάλλοντος που θα καλύπτει τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες του Οργανισμού για την οργάνωση και τη λειτουργία του.

Οι βασικοί άξονες του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, βελτιστοποίησης δρομολογίων και υπηρεσιών, διαχείρισης καυσίμων, επιχειρηματικής ευφυΐας, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και μισθοδοσίας. Παράλληλα προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση νέου ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής με λειτουργικότητες ενημέρωσης επιβατών, ενώ παράλληλα θα υπάρξει εφαρμογή έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου τελευταίας γενιάς με λογισμικό αυτοματοποιημένης διαχείρισης κομίστρου με προσωποποιημένες έξυπνες κάρτες και έκδοση εισιτηρίων με QR κωδικό, μέσω mobile εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (IOS, Android).

Να σημειωθεί, ότι η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. είναι εταιρεία που ανήκει στο Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.