Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι χωρίζει από την σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ και ότι θα πάρουν διαζύγιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων The Press Association.

Σε κοινή ανακοίνωση, ο Τζόνσον και η Γουίλερ, και οι δύο 54 ετών, δήλωσαν ότι έχουν χωρίσει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και ότι η διαδικασία του διαζυγίου – το δεύτερο για τον Τζόνσον – έχει αρχίσει. «Πριν από μερικούς μήνες, έπειτα από 25 χρόνια γάμου, αποφασίσαμε ότι ήταν προς το συμφέρον και των δύο μας να χωρίσουμε. Στη συνέχεια συμφωνήσαμε να πάρουμε διαζύγιο και η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη».

Η Μαρίνα είναι ανώτερη νομική σύμβουλος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αδελφή της Σιρίν Γουίλερ, εκπροσώπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν. Είναι η δεύτερη σύζυγος του Τζόνσον με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Ο γάμος τους έγινε το 1994. Ο πρώτος γάμος του βρετανού πολιτικού ήταν με την Αλέγκρα Μόστιν ‘Οουεν με την οποία γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν και οι δύο στην Οξφόρδη.

Ο συντηρητικός βουλευτής θεωρείται φαβορί από τα γραφεία στοιχημάτων για να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία την Τερέζα Μέι. Ο Τζόνσον πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016, στο οποίο οι Βρετανοί καλούνταν να αποφασίσουν αν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο Τζόνσον, υπέρμαχος ενός σκληρού Brexit, αποχώρησε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο σε ένδειξη διαφωνίας με το «σχέδιο Chequers» που προβλέπει τη διατήρηση μιας στενής εμπορικής σχέσης μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, μετά την έξοδο. Το σχέδιο πήρε το όνομά του από το Τσέκερς όπου βρίσκεται η θερινή πρωθυπουργική κατοικία και όπου συγκλήθηκε το υπουργικό συμβούλιο με την Τερέζα Μέι να προτείνει ένα «λειτουργικό» Brexit.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου εντείνει έκτοτε τις επικρίσεις σε βάρος της στρατηγικής της πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ταμπλόιντ Sun, ο χωρισμός του ζευγαριού οφείλεται σε απιστία εκ μέρους του Μπόρις, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Επίσης, με τον χωρισμό αυτόν ο Μπόρις χάνει έναν από τους στενότερους πολιτικούς συνεργάτες και συμβούλους που ήταν η Μαρίνα.

Ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ωστόσο ότι η ανακοίνωση αυτή, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από το ετήσιο συνέδριο του συντηρητικού κόμματος, ίσως επιτρέψει στον Μπόρις να αφήσει πίσω του κάθε ενοχλητική γι’ αυτόν πληροφορία ενόψει μιας ενδεχόμενης απόπειράς του να εκτοπίσει την Τερέζα Μέι.

Ο 25ετής έγγαμος βίος των Τζόνσον ταλανίστηκε παλαιότερα από τις ερωτοδουλειές του Μπόρις με άλλες γυναίκες. Οι φήμες λένε ότι η Μαρίνα έδιωξε τον Τζόνσον αφού τον κατηγόρησε ότι την απατά ξανά, γράφει η εφημερίδα The Sun.

Δεν ζουν πλέον μαζί, ούτε παρίστανται σε κοινωνικές εκδηλώσεις ως ζευγάρι μετά τις νέες φήμες που μιλούν για κάποια νέα ερωτοδουλειά του Μπόρις.

Η κόρη του Μπόρις, η 25χρονη Λάρα, δημοσιογράφος μόδας, φέρεται να είπε σε φίλους της ότι «για τη μητέρα μου έχει τελειώσει, δεν θα τον δεχτεί ποτέ ξανά».

Λέγεται επίσης ότι η Λάρα είπε σε φίλους της σε ένα πάρτι ότι ο πατέρας της είναι ένας «εγωιστής μπάσταρδος». Σσύμφωνα πάντα με τη Sun, η ίδια θυμώνει πολύ με όσα ακούει για τις αταξίες του ανήσυχου μπαμπά της. Ωστόσο, μια ένδειξη ότι ο θυμός της για τον πατέρα της ίσως αμβλύνθηκε πρόσφατα, είναι το γεγονός ότι ο Μπόρις πήρε τα τέσσερα παιδιά του την περασμένη εβδομάδα και ήρθαν στο Πήλιο στην έπαυλη που έχει για διακοπές ο πατέρας του, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, χωρίς την Μαρίνα.