Πρεμιέρα με φουλ ηλεκτρικά γκάζια πραγματοποιεί η Mercedes-Benz στην πολλά υποσχόμενη – κυρίως για την επόμενη δεκαετία – κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η γερμανική φίρμα έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για τη νέα της φίρμα, την EQ, η οποία λανσάρει από το 2019, το πρώτο της, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το EQC!

Το νέο μοντέλο, που θα είναι ο αντίπαλος του εξίσου ηλεκτρικού μοντέλο της Audi, του e-tron, θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από το αστέρι της Στουτγάρδης, ευρείας παραγωγής, που θα το δούμε σε περίοπτη θέση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αρχικά.

Εκτός από την σύγχρονη σχεδίαση του, το νέο μοντέλο θα αντλεί την δύναμη του από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε άξονα του νέου SUV της φίρμας.Το νέο μοντέλο, που παρουσιάστηκε χθες, σε ειδική εκδήλωση στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην Στοκχόλμη, όπως ήταν φυσικό έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας, με τον πρόεδρο της Mercedes-Benz, Ν. Ζέτσε να περιγράφει για μισή ώρα όλες τις δυνατότητες του νέου, ηλεκτροκίνητου μοντέλου, που κατατάσσεται στην κατηγορία των SUV με άφθονες δόσεις κουπέ.

Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου των 80 kWh.

Η αυτονομία του θα είναι στα 450  – 500 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση, που όπως και σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα θα πραγματοποιείται, είτε σε οικιακή πρίζα, είτε μέσω ταχυφορτιστή, που θα μειώνει αισθητά και τον χρόνο φόρτισης.

  Και οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα αποδίδουν 407 ίππους. Ηνέα Mercedes EQC υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να πραγματοποιείται σε λιγότερο από 5 δλ.

Το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί το 2019, όταν να μάθουμε και για τις τιμές του νέου ηλεκτρικού οχήματος.