Θρίλερ εν πλω έζησαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι 875 επιβάτες και τα 141 μέλη του πληρώματος του Ελευθέριος Βενιζέλος, που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι τους Πειραιά με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε – από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία – στο γκαράζ του, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Θρίλερ: Φωτιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος με 1016 επιβαίνοντες (φωτό και βίντεο)

Ο πλοίαρχος του επιβατηγού και οχηματαγωγού ενημέρωσε αμέσως για το συμβάν τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά πιθανόν ξεκίνησε από φορτηγό, πάντως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αφού λειτούργησαν τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.

Σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης, ενώ κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του συμβάντος έσπευσαν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό και τρία επιβατηγά πλοία.

Με σκάλα της πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε επίσης με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια και ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ. Ολοι οι επιβάτες του πλοίου παρέμειναν με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα του σκάφους.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά περί τις 04.00 και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου, ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της πυροσβεστικής υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών.

Αίσιο τέλος για τους 1016 επιβαίνοντες του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος

H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδύεται μόνο καπνός, όμως παρ’ όλ’ αυτά στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά τους χώρους του γκαράζ, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Στο πλοίο έχουν φορτωθεί 80 φορτηγά και 152 ΙΧ. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας για να μεριμνήσουν για όλους τους επιβάτες και τα οχήματά τους.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας βρέθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.