Η 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου είνια μία εκ των γυναικών του νέου κυβερνητικού σχήματος που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος το απόγευμα της Τρίτης, η οποία ανέλαβε υφυπουργός στο Μακεδονίας-Θράκης, αντικαθιστώντας την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Μέχρι πρότινος και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2016, η κ. Νοτοπούλου ήταν υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ήταν επίσης ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης.

Από υπεύθυνη γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Πρόκειται για την μόλις 30 ετών Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος, το οποίο ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου γεννήθηκε το 1988, κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε σχολείο και αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Είναι, επίσης, ειδικευμένη στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παναγιώτης Ρήγας ο νέος ΑΝΥΕΘΑ

Μυρσίνη Ζορμπά: Ποια είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού