Η δύναμη της θέλησης και της επιμονής βρίσκει ιδανική έκφραση στο παράδειγμα του Δημήτρη Μουδατσάκη, ο οποίος κατάφερε στα 84 χρόνια του να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο.

Συγκαταλέγεται στους επιτυχόντες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων και μεταξύ των εισακτέων στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Ο 84χρονος Κρητικός μόλις συνταξιοδοτήθηκε, πριν 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Πήρε τα απολυτήρια Γυμνασίου, Λυκείου και φέτος πέρασε στο Πανεπιστήμιο.

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Εβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ηθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!», είχε πει ο κ. Δημήτρης πριν από λίγο καιρό στο Cretalive...

Και σωστός νοικοκυραίος...

Στο μεσοδιάστημα, ενόσω δηλαδή ασχολούνταν με τη βιβλιοδεσία και την τυπογραφία, ο πάντοτε φιλομαθής κ. Δημήτρης (το μαρτυρά και η βιβλιοθήκη του που έχει... ξεχειλίσει!), πού τον έχανες πού τον έβρισκες, είτε θα διάβαζε κάποιο βιβλίο, είτε θα κρατούσε σημειώσεις για μερικά απ' τα πονήματα που εξέδωσε...

Πάντα ωστόσο ήταν σωστός νοικοκυραίος, φροντίζοντας για την οικογένειά του! «Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν!», λέει.

Οσο για τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, είχε δηλώσει: «Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Εχω και τη σύζυγο εδώ. Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

Πηγή: Cretalive