Αν και η Chelsea Clinton χαρακτήριζε την πολιτική ως «τη μεγαλύτερη αμαρτία της στιγμής», αλλάζει τρόπο σκέψης σιγά σιγά και δεν αποκλείει την ενασχόλησή της με αυτή, και γιατί όχι να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στο μέλλον.

Η πρώην «πρώτη κυρία» μίλησε στο διεθνές φεστιβάλ βιβλίου στο Εδιμβούργο και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Αμερικανό πρόεδρο, κατηγορώντας τον για το χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αυτά που κάνει ο πρόεδρος Τραμπ με αποθαρρύνουν, αλλά νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα κάνουν ο σύζυγός μου και οι γερουσιαστές μας για να τον σταματήσουν» συμπλήρωσε.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι η ίδια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική και να διεκδικήσει την προεδρία, τονίζοντας ότι «για μένα, σίγουρα όχι τώρα, αλλά ίσως στο μέλλον, γιατί ποιος ξέρει τι θα φέρει το μέλλον;».

Επίσης αναφέρθηκε και στην ήττα της μητέρας στις προεδρικές εκλογές και στο πως επηρεάστηκε η οικογένειά της από αυτό το γεγονός, λέγοντας ότι «απλώς συνέχισε να επιμένει και να προσπαθεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική με τον τρόπο που την έχω δει να το κάνει σε όλη μου τη ζωή».

Η ίδια θυμάται πως ένιωσε όταν ο πατέρας μπήκε στο Λευκό Οίκο, την εποχή που εκείνη ήταν των 12 ετών, καθώς και πως της συμπεριφέρθηκαν τα μέσα ενημέρωσης.

«Αισθάνομαι απίστευτα προστατευτική για το Μπάρον Τραμο, που είναι τώρα 12 χρονών, την ίδια ηλικία που είχα κι εγώ. Διαφωνώ με τον πατέρα του για τα πάντα, αλλά οι άνθρωποι διακσεδάζουν μαζί του (με το Μπάρον), εκφοβίζοντάς τον, σχολιάζοντας την εμφάνισή του. Χάνω την υπομονή μου με αυτά, επειδή είναι παιδί και αξίζει να έχει μια παιδική ηλικία όπως κάθε παιδί», τόνισε.