«Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής», ανέφερε σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο «24/7» η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με Το Ποτάμι η βουλευτής τάχθηκε υπέρ, λέγοντας: "Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση".

"Ήταν ένα δραματικό καλοκαίρι για την κοινωνία και την κυβέρνηση. Η καταστροφή στο Μάτι άφησε πολύ βαρύ στίγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποτινάξει. Ήταν η αποκορύφωση της ανικανότητας αλλά και η προσπάθεια εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Οι πολίτες δεν θα συγχωρέσουν τον απόλυτο συνειδητό εμπαιγμό. Αυτό δεν το αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα με νέα υλικά. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αυτό το έργο. Δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Όταν σε πάρει η κάτω βόλτα ο ανασχηματισμός λειτουργεί εμπεδωτικά για την αντίληψη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο. Η ΝΔ, χωρίς να παρασυρθεί από λογικές παροχολογίας και ψεύτικες υποσχέσεις, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε προϋποθέσεις σοβαρής ανάπτυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών", τόνισε η κα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε επίσης ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί. "Θα αυξηθεί νομοθετικά; Με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας; Θα μειωθούν οι εισφορές για να μειωθεί το κόστος για τον εργοδότη; Αυτό έχει σημασία" παρατήρησε.

Και πρόσθεσε: "550 εκατ. θα πήγαιναν σε δημόσιες επενδύσεις. Αντ’ αυτού μένουν για το υπερπλεόνασμα για να μοιραστούν σε επιδόματα. Ψήφισαν δυο φορές τη μείωση συντάξεων και μετά λένε ψηφίσαμε και δεν θα εφαρμόσουμε".

«Οοι ακραία πολωτικές λογικές βλάπτουν τη χώρα», τόνισε η κα Μπακογιάννη, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση καλλιέργησε τις λογικές της πόλωσης για να κρατήσει το στενό κομματικό ακροατήριο. Η κυβέρνηση ΝΔ πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παιδείας και σε άλλα».