Δύο νέες αποφάσεις για επιχορήγηση των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας – Πικερμίου για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των δήμων που υποβλήθηκαν, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 22 και 23 Αυγούστου αντίστοιχα.

Οι δύο αποφάσεις προβλέπουν επιχορήγηση συνολικού ύψους 2.043.434,94 ευρώ στους δήμους Μεγαρέων (90.975,70 ευρώ) για την κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών (επίδομα των 586,94 ευρώ) και Ραφήνας – Πικερμίου (1.952.459,24 ευρώ) για την καταβολή επιδόματος απλών επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής (έως 5.869,41 ευρώ).

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών, «στη βάση της κατεύθυνσης της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών αρωγής των πληγέντων από τις πυρκαγιές, επιδιώχθηκε και έγινε κατορθωτό οι σχετικές αποφάσεις να διεκπεραιωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα – συγκριτικά με το παρελθόν – από την ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων των δήμων».

Επιπρόσθετα, «για την τελική απόφαση απαιτείται η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και διαφορετικών υπηρεσιών, όχι μόνο του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες οφείλουν να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες που, χρονικά, δεν μπορούν να συμπιεστούν απεριόριστα. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς ανταπόκρισης στα αιτήματα των δήμων», καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών.