Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στους αυτοκινητοδρόμους Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον ανισόπεδο κόμβο της Ριτσώνας, καθώς και στην Ιόνια Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα στον ανισόπεδο κόμβο Ριτσώνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τη Λαμία, οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με στόχο την εκτέλεση εργασιών κατασκευής νέας άνω διάβασης.

Ειδικότερα, σε όλο αυτό το διάστημα, τις καθημερινές από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου και το Σάββατο από τις 07:00 έως τις 14:00, θα ισχύουν:

* Μόνιμος αποκλεισμός της ράμπας εισόδου από τον ανισόπεδο κόμβο της Ριτσώνας προς τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λαμία. Οι χρήστες με κατεύθυνση προς τη Λαμία που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του ανισόπεδου κόμβου Ριτσώνας, θα οδηγούνται στον παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου και με τη χρήστη κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα φτάνουν μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Θήβας, από όπου θα εισέρχονται και πάλι σε αυτόν.

* Μόνιμος αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στο 75,15ο χλμ και για διάστημα 500 μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία «Νέα Οδός», έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Στην Ιόνια Οδό

Στην Ιόνια Οδό και ειδικότερα στον ανισόπεδο κόμβο Αγρινίου (στο Βόρειο), οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως και τις 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00, με στόχο την εκτέλεση γεωλογικών εργασιών.

Ειδικότερα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα αποκλειστεί ένα τμήμα της αριστερής λωρίδας (επιτάχυνσης).

Επιπλέον, από τις 10 Σεπτεμβρίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς το Αντίρριο, θα ισχύσει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Σύμφωνα με τη «Νέα Οδό», έχουν ληφθεί και εδώ όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.