Στο Pebble Beach Golf Links, στην Καλιφόρνια, η BMW τάραξε τα νερά με την επίσημη πρεμιέρα της νέας Z4. Το σπορ μοντέλο, που ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 90, με την προγενέστερη γενιά Ζ3, δείχνει πιο ολοκληρωμένη από ποτέ, τόσο σε εμφάνιση όσο και τεχνολογικά στοιχεία.

Στην ειδική εκδήλωση παρουσίασε την BMW Z4 M40i First Edition , μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής που κερδίζει απότ ην πρώτη στιγμή με τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Η νέα BMW Z4 έχει πιο  δυναμικές αναλογίες, συναρπαστικό σπορ στυλ, ενώ παραμένει πιστό στην ρόουνστερ , διθέσια κλασική.

Η οδηγοεντρική θέση οδήγησης, το χαμηλό κέντρο βάρους, η ιδανική κατανομή φορτίου ανά άξονα 50:50, τα φαρδιά μετατρόχια και ένα συμπαγές μεταξόνιο αποτελούν μία ισχυρή βάση για ευέλικτη συμπεριφορά και υψηλές δόσεις οδηγικής απόλαυσης.

Η BMW Z4 M40i First Edition φέρει έναν πανίσχυρο έξι κυλίνδρων κινητήρα με ισχύ 340 ίππους. Επίσης, διαθέτει σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, σύστημα φρένων M Sport και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα. Το μοντέλο της BMW M Performance χρειάζεται μόλις 4,6 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα.

Το οδηγοκεντρικό cockpit , οι 19-άρες ζάντες αλουμινίου με δίχρωμη σχεδίαση διπλών ακτίνων και άλλα στοιχεία εμπλουτίζουν την σπορ αισθητική του μοντέλου. Διαθέτει προσαρμοζόμενους προβολείς LED με λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα φώτων, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει το σύστημα απεικόνισης πληροφοριών στο παρμπίζ , το BMW Head-Up Display roadster της BMW.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW Z4 M40i First Edition στο Pebble Beach δίνει μια ισχυρή γεύση για τη νέα γενιάς του σπορ, διθέσιου μοντέλου. Η εταιρεία αναφέρει ότι στις 19 Σεπτεμβρίου θα δώσει τα πλήρη στοιχεία του μοντέλου – κινητήρες, εκδόσεις κα. – ενώ η επίσημη πρεμιέρα του στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις 4 Οκτωβρίου, Το εμπορικό του ντεμπούτο αναμένεται την άνοιξη του 2019.