Η Nissan, μπορεί να είναι πιο γνωστή για τα μοντέλα παραγωγής της, όμως, έχει μεγάλη παρουσίαση και στο αγωνιστικό στερέωμα του μηχανοκίνητου σπορ. Φέτος, συμπληρώνει μισό αιώνα, μια επέτειος που θα την γιορτάσει στο Rolex Monterey Motorsports Reunion των ΗΠΑ, μιας και είναι και η τιμώμενη μάρκα της διοργάνωσης.

Έως και σήμερα, η ιαπωνική φίρμα, έχει  περισσότερες από 300 νίκες σε αρκετές συμμετοχές της σε διάφορα πρωταθλήματα, ενώ, πολλοί  από τους θρύλους οδήγησαν τα Nissan διαφόρων εποχών!

Πολλές από τις θρυλικές αγωνιστικές στιγμές θα αναβιώσουν στην πίστα του Rolex Monterey  όπου διάσημοι οδηγοί αγώνων της Nissan και της Datsun θα βρεθούν για να δώσουν το παρόν τους πίσω από το τιμόνι αυτών των μοντέλων.

Η Nissan North America έχει επιμεληθεί μια ειδική συλλογή από 14 αυτοκίνητα στο  paddock, τρία εκ των οποίων πραγματοποιούν  το ντεμπούτο τους στις ΗΠΑ: το Nissan R382 που κέρδισε το Grand Prix της Ιαπωνίας το 1969, το μοναδικό στον κόσμο Nissan R390 GT1 και το εκπληκτικό Nissan GT-R50 από την Italdesign.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τις κορυφαίες τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility, με τα  Altima  και LEAF να βρίσκονται εκεί με το  ProPILOT Assist στον εξοπλισμό τους, καθώς και  το νέο αγωνιστικό της Formula E, που αποτελεί μια “πρόγευση” της επόμενης γενιάς των Nissan στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.