Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες έξω από τον σταθμό Κίνγκσμπερι του υπόγειου σιδηροδρόμου, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, έγραψε η εφημερίδα The Sun στην ηλεκτρονική της έκδοση το βράδυ της Δευτέρας.

«Η αστυνομία και η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ειδοποιήθηκαν περί τις 21:45 τη Δευτέρα (…) για πυρά στην Οδό Κίνγκσμπερι», δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η σοβαρότητα της κατάστασης των τραυματιών δεν είναι ακόμη σαφής. Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες, τα κίνητρα των οποίων είναι ακόμη άγνωστα.

Εκτιμά ωστόσο ότι δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ταμπουρώθηκε σε σχολείο

Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός στο δυτικό Λονδίνο, καθώς ένοπλος άνδρας φερόταν να έχει ταμπουρωθεί μέσα σε σχολείο.

Οπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος, ο οποίος επέβαινε σε μηχανή, είχε πυροβολήσει τρεις φορές εναντίον οχήματος και στην προσπάθειά του να διαφύγει κλείστηκε μέσα στο σχολείο.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες περικύκλωσαν και εκκένωσαν την περιοχή, σε μια στιγμή που είναι νωπές οι μνήμες της επίθεσης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Το ευτύχημα είναι πως εντός του σχολείου δεν υπήρχαν μαθητές λόγω των θερινών διακοπών, παρά μόνον τρεις εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες ανακαίνισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, οι τρεις εργάτες κατάφεραν να διαφύγουν, χωρίς να τραυματιστούν.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δυο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Τουλάχιστον 91 έρευνες για ανθρωποκτονίες διενεργούνται φέτος στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου