Μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία όμως στρέφεται και σε βάρος πολιτικών προσώπων, του  υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του πρώην υπουργού Νίκου Τόσκα κατέθεσε η  κ. Φύτρου η οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά της 23ης  Ιουλίου τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της μηνύτριας, Βασίλη Καπερνάρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Καπερναρο μάλιστα  η μήνυση της οικογένειας θα ανοίξει με δικονομικό τρόπο το δρόμο για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή για τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Εχει ιδιαίτερη σημασία η μήνυση αυτή καθώς δίνει πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση μια και τους θεωρεί υπεύθυνους για την τραγωδία, πέρα από τα επιχειρησιακά λάθη που έγιναν και που είναι αντικείμενη εισαγγελικής έρευνας.

Η οικογένεια Φύτρου επί της ουσίας ζητά να αποδοθούν ευθύνες στους υπουργούς που προϊστανται των υπηρεσιών οι οποίες σχετίζονται με την πυρκαγιά, δηλαδή Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία.

Η ιστορία της οικογένειας Φύτρου που ξεκληρίστηκε στο Μάτι ήταν από τις πρώτες που είδαν το φως της δημοσιότητας και συγκλόνισαν το πανελλήνιο: Η 13χρονη Εβίτα Φύτρου βρήκε τον θάνατο σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να γλιτώσει από τις φλόγες πηδώντας από γκρεμό. Ο 11χρονος αδερφός της Αντρέας και ο πατέρας της Γρηγόρης Φύτρος βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Η μητέρα γλίτωσε την ημέρα εκείνη διότι εργαζόταν.

Κι άλλη προσφυγή

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα στη Δικαιοσύνη προσέφυγε και ο αδελφός της ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ, η οποία βρέθηκε απανθρακωμένη μαζί με τα δυο της παιδιά και τη μητέρα της σε ένα από τα εκατοντάδες καμένα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, ο αδελφός της αδικοχαμένης ακτινολόγου, Άρης Χερουβείμ με αίτησή του στον εισαγγελέα, ζήτησε μία σειρά εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, ώστε να συνδράμει στο έργο των εισαγγελικών αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές». Σκοπός είναι να να χυθεί φως στα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και να αποφευχθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς!

Μάλιστα, έχει προαναγγείλει ότι προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες και μήνυση κατά υπευθύνου.