Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στα Χανιά, καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 προβλέπεται σε ολόκληρη την Κρήτη πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1027852972858986496

Η αντιπυρική προστασία βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων και κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος ο όλος σχεδιασμός μετά και από τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίσθηκε για λόγους ασφαλείας να κλείνει το φαράγγι της Σαμαριάς όταν ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή είναι πολύ υψηλός.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ο πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου Χανίων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σε περίπτωση δε που αντιληφθούν πυρκαγιά θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές και τη λήψη πληροφοριών και οδηγιών οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστοχώρο του Δήμου Χανίων στον τομέα Πολιτική Προστασίας.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1027867083370049536