Έκτακτα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς έλαβαν σήμερα, Παρασκευή το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Αχαΐας και το αντίστοιχο συντονιστικό όργανο της Πάτρας.

Ειδικότερα, το συντονιστικό όργανο προστασίας της Αχαΐας αποφάσισε μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις, την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση, δρυμούς, ευπαθείς περιοχές κ.λπ., καθώς και τη λήψη μέτρων για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών σε χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων. Επίσης, αποφάσισε τη μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκομένων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε ότι «η συνεργασία και ο συντονισμός των φορέων είναι προσανατολισμένα στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας», προσθέτοντας ότι «είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, έτσι ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε συμβάν εν τη γενέσει του».

Επίσης, συνεδρίασε σήμερα στο δημαρχείο της Πάτρας και το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας, το οποίο αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ενίσχυσης του μηχανισμού της δασοπυρόσβεσης, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η ενίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας και η εκτέλεση πρόσθετων περιπολιών από τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου και της ΔΕΥΑΠ. Επίσης θα βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλα τα μηχανήματα του δήμου Πατρέων.