Προσχεδιασμένη και με εντολή Ερντογάν, χαρακτηρίζει την σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, την 1η Μαρτίου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πέντε μήνες μετά, προχωρώντας μεταξύ άλλων στη διαπίστωση ότι αυτή έγινε για να δημιουργηθεί το περιβάλλον ώστε να υπάρξει τελικά συναλλαγή για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη ήταν κίνηση που είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να έχουμε την ομηρία και τελικά στη συναλλαγή για τους 8» είπε ο Πάνος Καμμένος, πρσθέτοντας: «Δεν θεωρώ ότι ήταν μια πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία σε μια νύχτα με χιόνια να κάνον πράξη ένα προσχεδιασμένο σχέδιο».

Ο Π. Καμμένος επανέλαβε και τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό και τις απειλές του για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι: «όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, αν περάσουν οι διαδικασίες από τα Σκόπια, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση» και ερωτηθείς αν θα προκαλέσει εκλογές, είπε: «ακριβώς εκλογές».

«Αν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, θα φύγω από την κυβέρνηση, το έχω πει στον πρωθυπουργό. Έχουμε δέσμευση στο καταστατικό των ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε και εξήγησε: «Δεν θα επιτρέψω με τη δική μου συναίνεση να ψηφιστεί η συμφωνία. Από τη στιγμή που αποφασίσει ο πρωθυπουργος να τη φέρει στη Βουλή θα πάω στον πρωθυπουργό για να του πω ότι αποσύρουμε τη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και θα πάω να το ανακοινώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατιάς».

«Θα οδηγήσω στη χώρα σε εκλογές και εάν οι Έλληνες πολίτες την επιλέξουν μέσω της ΝΔ, του Ποταμιού ή άλλου, θα ακολουθήσω την πλειοψηφία. Ή υπάρχει και η λύση του δημοψηφίσματος. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνεται στα Σκόπια και όχι στην Ελλάδα;» κατέληξε για το θέμα ο Πάνος Καμμένος.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επέμεινε στον ισχυρισμό του περί αυθαιρέτων όσον αφορά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ενώ αναφερόμενος στο κυβερνητικό σόου το βράδυ της 23ης Ιουλίου υποστήγριξε ότι «αυτό που έγινε στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, που μπήκε κάμερα, πρεπει να διερευνηθεί. Μια κάμερα σε ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων παίρνει πράγματα που δεν πρέπει να πάρει. Θα δούμε τη ροή των πληροφοριών, ήταν σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ήταν εκεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από