Οι διακοπές στη θάλασσα με τα παιδιά σας, δεν συνεπάγονται μόνο κολύμπια και βουτιές. Η παραλία προσφέρεται για δημιουργικό παιχνίδι για μικρούς και μεγαλύτερους, καθώς τα παιδιά μπορούν να μάθουν διάφορα πράγματα από τους γονείς, που είναι πιο χαλαροί και διαθέσιμοι, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν αμφότεροι.

Η ζωγραφική στην άμμο με τη βοήθεια ενός κλαδιού δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να θυμηθούν όσα έμαθαν το χειμώνα στο σχολείο. Ανάλογα με την ηλικία τους, επιλέξτε τις ζωγραφιές που θα φτιάξετε από ζωάκια, λουλούδια, αυτοκινητάκια και τρενάκια, μέχρι σχήματα,αριθμούς, γράμματα, ακόμη και λέξεις. Με τα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να παίξετε μέχρι και διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια, από τρίλιζα, μέχρι κρεμάλα.

Για του πιο μικρούς φροντίστε να πάρετε μαζί σας και τις νερομπογιές ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίσουν και στα βότσαλα, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα λερωθούν τα ίδια ή θα γεμίσουν τον τόπο.

Η άμμος προσφέρεται και για ποικίλες κατασκευές, που ξετρελαίνουν τα παιδιά. Ξεκινήσετε φτιάχνοντας με το κουβαδάκι του παιδιού από απλά πυργάκια έως πιο σύνθετα κάστρα, με τείχη, λίμνες και χαντάκια που γεμίζουν με νερό. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών μπορείτε να τους μάθετε να φτιάχνουν δίχτυα, κόμπους, να στήνουν σκηνή, ομπρέλα κ.ο.κ.

Μικροί και μεγάλοι μπορείτε να εξερευνήσετε την παραλία, μαζεύοντας κοχύλια και πέτρες σε περίεργα σχήματα και χρώματα, τα οποία μπορείτε αργότερα να τα ταξινομήσετε,ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και το χρώμα.

Με τις πέτρες και τα κοχύλια μπορείτε να φτιάξετε και έργα τέχνης στην άμμο, από ψάρια, μέχρι σπιτάκια και ότι άλλο θέλετε.

Επίσης με λίγη πετονιά και κοχυλάκια μπορείτε να φτιάξετε κοσμήματα.

Μπορείτε να προχωρήσετε και σε υποθαλάσσια εξερεύνηση, ανάλογα την ηλικία του, με τη βοήθεια μιας μάσκας και βατραχοπέδιλων, εξηγώντας στο παιδί τι βλέπετε, τι περιλαμβάνει ο βυθός, τι είδους ψάρια ζουν στα ρηχά, και ποια στα βαθιά, πως τρέφονται, τους κινδύνους που εγκυμονούν τσούχτρες, μέδουσες κ.ο.κ.