Το απόγευμα της Τρίτης, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, ήταν αρκετά έντονο για την ελληνική αποστολή και αυτό χάρη στο επί κοντώ των γυναικών. Οι τρεις Ελληνίδες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να κάνουν εξαιρετικό αγώνα και να προκριθούν στον τελικό του επί κοντώ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να κάνει αρκετή ώρα υπομονή και να περιμένει έως τα 4,55 μ. (όριο για τελικό) για να ξεκινήσει τον αγώνα της. Η πρωταθλήτρια μας δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει αυτό το ύψος και να δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τη στιγμή που η Στεφανίδη πήρε θέση για τα 4,55 μ. οχτώ αθλήτριες είχαν ξεπεράσει τα 4,45 μ. και δύο τα 4,50 μέτρα.

Δίχως πίεση ολοκλήρωσε τη διαδικασία του προκριματικού και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που επέλεξε να μπει στα 4,45 μ., ύψος που έκανε με την πρώτη και ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση για τέταρτη φορά σε τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης. Και αν για την Στεφανίδη και την Κυριακοπούλου η πρόκριση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη ,για την Ελένη Πόλακ είναι μεγάλη επιτυχία. Η νεαρή, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση έκανε πολύ καλό αγώνα και δικαίως προκρίθηκε στο τελικό. Η αθλήτρια πέρασε με την δεύτερη τα 4,00 μ., 4,20 μ. και 4,35 μ. και με την πρώτη τα 4,45 μ. κι έτσι θα είναι παρούσα στον αγώνα της Πέμπτης.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας μετέχει στον τελικό του αγωνίσματος με τρεις αθλήτριες κι επίσης, η πρώτη από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τη δισκοβολία, όπου εκπροσωπείται σε ένα αγώνισμα από τρεις αθλήτριες.