Επειτα από 15 ημέρες πλήρους εξαφάνισης η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου εμφανίστηκε στο Λαύριο, στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός προκειμένου να αλλάξει την κάκιστη εικόνα της κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Περιχαρής η κ. Δούρου περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα για να ξεκινήσει η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό να θέλει να δείξει ότι κινητοποιείται και δείχνει ενδιαφέρον για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Ομως, η περιφερειάρχης, από το βράδυ της σύσκεψης – φιάσκο στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν είχε εμφανιστεί ξανά και μόνο μια συνέντευξη έδωσε στην εφημερίδα ΕφΣυν όπου παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη: «Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά, όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλοι όλα τέλεια. Όμως ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα».

Βεβαίως ούτε αυτή ζήτησε συγγνώμη ενώ είπε και το αμίμητο για την τραγωδία με τους 90 και πλέον νεκρούς: «Οσοι έχουμε θέση ευθύνης, και μπορεί να αισθανόμαστε αδικημένοι, με την έννοια αυτού που λέγεται στην καθομιλουμένη μου έτυχε η “στραβή στη βάρδιά μου”, οφείλουμε να αναλάβουμε ευθύνες. Και αυτό σημαίνει, πέρα από την ανάληψη της ευθύνης και -ενδεχομένως- την τιμωρία, σκληρή δουλειά. Δουλειά με έμπρακτα αποτελέσματα».