Εργασίες επισκευών και συντήρησης σε ακόμη 27 σχολικά κτίρια της πόλης υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη βέλτιστη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών (μονώσεις, ανακατασκευές, ελαιοχρωματισμοί κ.ά.) είναι 947.000 ευρώ και προέρχεται από ιδίους πόρους.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες εργασίες και σε άλλες 20 σχολικές υποδομές, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και προϋπολογισμού 1.227.500 ευρώ καθώς και εργασίες επισκευής και συντήρησης στα Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία Πειραιά, προϋπολογισμού 190.300 ευρώ.

Πέραν αυτών βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης εργολαβίες για επισκευές και συντηρήσεις σε επιπλέον σχολεία (800.000 ευρώ), για την ανακαίνιση της Ιωνιδείου Σχολής (187.000 ευρώ) αλλά και για ανακατασκευές αύλειων χώρων σχολικών κτιρίων (300.000 ευρώ).

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή μερίμνησε, παρά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, να εντάξει στον προϋπολογισμό του δήμου ειδικό κονδύλι περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, για την αναβάθμιση των σχολείων του Πειραιά, «τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι παλιά και χρήζουν επισκευών». «Στόχος μας», σημείωσε, «είναι να υποδεχτούμε τους μαθητές μας τον Σεπτέμβρη σε βελτιωμένα και ασφαλέστερα σχολεία».

Ακόμη επεσήμανε πως από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή δεν έχει τη δυνατότητα να χτίσει νέα σχολεία, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, προτεραιότητά της είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από