Σε τελικό τουρνουά της WTA για πρώτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή στον ημιτελικό με την Ντανιέλ Κόλινς για το “Silicon Valley Classic”, προκειμένου να πάρει τη νίκη και το «εισιτήριο» για τον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.
Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τη Σάκκαρη, καθώς η Κόλινς πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Μάλιστα, η Αμερικανίδα συνέχισε να δυσκολεύει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και προηγήθηκε με 4-1 στο δεύτερο σετ. Κάπου εκεί, όμως, η Σάκκαρη ανέβασε την απόδοσή της και ισοφάρισε σε 4-4, με αποτέλεσμα να ανέβει η ψυχολογία της και να πάρει το δεύτερο σετ με 7-5. Έτσι η αναμέτρηση κρίθηκε στο τρίτο σετ, το οποίο η Ελληνίδα τενίστρια πήρε με 6-2 και πανηγύρισε τη νίκη μετά από έναν αγώνα που κράτησε σχεδόν 2 ώρες και 15 λεπτά.
Στον τελικό η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, η οποία νίκησε στον ημιτελικό την Ελίζ Μέρτενς από το Βέλγιο με 4-6, 6-3, 6-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή πορεία της Σάκκαρη στο τουρνουά “Silicon Valley Classic”, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας της επί της Βένους Ουίλιαμς, της εξασφαλίζει μια θέση στις πρώτες 40 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ με τη νίκη της στον ημιτελικό θα επιστρέψει στο “Top 35” της WTA.

- ΗΠΑ: Έρευνα σε πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας για την προστασία του Βανς – Κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών
- Βαθμολογία UEFA: Τα διπλά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στέλνουν την Ελλάδα πιο κοντά στη 10η θέση
- Φρίκη στις ΗΠΑ: 38χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον πατέρα του – Το χρονικό της τραγωδίας που κατέγραψε η κάμερα σώματος αστυνομικού







