Οφείλουμε μια συγγνώμη εκ μέρους του κράτους, γράφει ο Γιώργος Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εθνος».

«Οφείλουμε μια συγγνώμη στους ανθρώπους των νεκρών και στην κοινωνία. Μια συγγνώμη εκ μέρους του κράτους. Όχι γιατί φταίμε για το κράτος που παραλάβαμε. Αλλά γιατί είμαστε εμείς που το διαχειριζόμαστε τώρα.

Και δεν έχουμε πείσει ακόμη ότι το παραλάβαμε για να το αλλάξουμε. Και δεν έχει καμιά σημασία που οι πραγματικοί υπεύθυνοι κουνούν τώρα και το δάχτυλο με περισσό θράσος, φανερώνοντας με τη στάση τους αδιαφορία για τους νεκρούς και την ανάγκη να εξαχθούν συμπεράσματα ουσίας. Συγνώμη», σημειώνει ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο Γ. Τσίπρας αναφέρει: «Οι δεκάδες νεκροί στο Μάτι οφείλονται κατά κύριο λόγο στο ακραίο φαινόμενο και σε δομικές αδυναμίες που το μετέτρεψαν σε ανθρώπινη καταστροφή παρά σε κρίσιμα διαχειριστικά λάθη» και ειδικότερα, «διαφαίνονται ήδη τρεις μεγάλες αστοχίες. Όχι διαχείρισης, αλλά αστοχίες και αδυναμίες δομικές.

Αυτή της οικιστικής αναρχίας και του «έλα μωρέ» που έμελλε να αναδυθεί με μακάβριο τρόπο, αυτήν της ανεπαρκούς πολιτικής προστασίας και, τέλος, η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Πηγή: ΑΠΕ