Ευθύνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πολύνεκρη τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική επέρριψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας.

Ο κ. Κατσιαμάκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε πως, από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά μέχρι τις 18:10, η Αστυνομία δεν είχε καμία πληροφόρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ούτε για την επικινδυνότητα ούτε για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

«Ο πρώτος που διαβίβασε ότι η φωτιά έχει περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος ήταν περίπου στις 18:10 και αμέσως στις 18:20 δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος», ανέφερε. Και συμπλήρωσε ότι εάν υπήρχε νωρίτερα ενημέρωση, θα είχε διακοπεί η κυκλοφορία νωρίτερα και θα ήταν πιο άμεση η απομάκρυνση των κατοίκων.

Τόνισε πως από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν ήταν δυνατόν να υπάρχουν αστυνομικοί σε κάθε παρόδια οδό». Υπήρχαν τροχονόμοι στα καίρια σημεία, όπως είπε.