Ποσό «μαμούθ» για τον Ντάνι Ποντένσε ζητά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον πρώην παίκτη της και νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ντάνι Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος υπέγραψε επισήμως ως ελεύθερος στους «ερυθρόλευκους» στις 9 Ιουλίου, μετά την προσφυγή που κατέθεσε σε βάρος της πρώην ομάδας του.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα του Μαΐου είχε υπάρξει εισβολή οργανωμένων οπαδών στου συλλόγου της Λισαβόνας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας με αρκετούς από αυτούς να «λιντσάρουν» παίκτες και προσωπικό.

Ζέλσον Μάρτινς, Ρούι Πατρίσιο και Ντάνι Ποντένσε κατέθεσαν μονομερή προσφυγή προκειμένου να λυθούν τα συμβόλαιά τους, κερδίζοντας έτσι τις μεταγραφές τους σε άλλους συλλόγους με μηδενικό κόστος.

Με τη Σπόρτινγκ να βλέπει πως χάνει τα ταλέντα της χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα έστειλε την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Στη δίκη τουδιαιτητικού δικαστήριο της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στις 20 Ιουλίου και οι τρεις παίκτες δικαιώθηκαν επισήμως.

Ωστόσο η πορτογαλική ομάδα δεν εγκαταλείπει την υπόθεση προσφεύγοντας στοΔιεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), αξιώνοντας αποζημίωση 197 εκατ. ευρώ για τους παίκτες που αποχώρησαν (40 εκατ. για τον Ποντένσε).

Παρόλα αυτά οι πιθανότητες να δικαιωθεί είναι απειροελάχιστες λόγω των στοιχείων που έχουν καταθέσει οι τρεις παίκτες.