Επίσκεψη στο Νέο Βουτζά και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στόχος της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας στην πληγείσα από την φονική πυρκαγιά της «μαύρης Δευτέρας» να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις πυρόπληκτες περιοχές αλλά και τι είδους μέριμνα υπάρχει για την ανακούφισή τους, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ.Παυλόπουλοςσυνομιλεί με κατοίκους και στελέχη του κρατικού μηχανισμού που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε και το Λύρειο Ιδρυμα, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγές, με σκοπό να συμβάλει στη σύντομη επαναλειτουργία του.

Οπως αναφέρουν πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, την ηγουμένη και τις μοναχές και συζήτησε μαζί τους την αναζήτηση τρόπων για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία του ιδρύματος πριν το φθινόπωρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με δική τού απόφαση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να μεταβεί στην περιοχή, χωρίς τη συνοδεία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.