Με το ποσό των 30.000 ευρώ συνδράμει ο Δήμος Αρταίων στην εθνική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Tο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, αποφάσισε την κατάθεση του προαναφερόμενου ποσού στον ειδικό λογαριασμό που έχει συσταθεί  για την ανακατασκευή του Λύρειου Ιδρύματος. Το Ιδρυμα παρέχει δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση σε 45 παιδιά, τα οποία έχουν χάσει τους γονείς τους.

«Η χώρα μας και όλοι εμείς είμαστε ακόμη συγκλονισμένοι από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσαν οι συνάνθρωποί μας στην Αττική. Δυστυχώς, δεκάδες συμπολίτες μας δεν είναι πλέον μαζί μας, ενώ πάρα πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους. Αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και οι Αρτινοί έχουν αποδείξει ότι πάντα συνδράμουν όποτε χρειαστεί. Αυτό κάνουμε και ως Δήμος Αρταίων, δίνοντας ένα ποσό, ώστε να βοηθήσουμε να λειτουργήσει άμεσα και πάλι το Λύρειο ίδρυμα, που αποτελεί μία φιλόξενη στέγη για 45 απροστάτευτα παιδιά» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αρταίων απέστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροπαθείς στην Αττική την περασμένη εβδομάδα.