Πήγε χθες το πρωί στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, είδε την εισαγγελέα, η οποία διενεργεί την έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, κατέθεσε για δύο ώρες και απήλθε αποφεύγοντας τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους, που τον περίμεναν στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων. Ο δήμαρχος Μαραθώνα απάντησε σε όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις που του έθεσε η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία αναζητά προς κάθε κατεύθυνση ποινικές ευθύνες για όσους με πράξεις ή παραλείψεις τους συνετέλεσαν από δόλο ή από αμέλεια στην απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας. Ο Ηλίας Ψινάκης δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους ενώ προτίμησε να αποχωρήσει όχι από την κεντρική έξοδο των δικαστηρίων αλλά από κάποια άλλη έξοδο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Μαραθώνα τόνισε πως «αυτές τις κρίσιμες ώρες εμφανίζονται κάποιοι καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα που επιχειρούν να βάλουν άλλου είδους «φωτιές» στο Μαραθώνα».

Και ενώ η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου για την πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές άδειες, αλλά και αρμόδιους από την πολεοδομία που θα κληθούν να απαντήσουν αν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ έχουν κληθεί να δώσουν καταθέσεις ο δήμαρχος Πεντέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης ενώ αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος, επικεφαλής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Η σκυτάλη των καταθέσεων αναμένεται να περάσει σήμερα στην περιφερειακή σύμβουλο Αττικής Ιωάννα Τσούπρα που αναπληρώνει τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου.