Να αποδεσμεύσουν ποσό που ισοδυναμεί με δύο μηνιαίους μισθούς, με σκοπό αυτό να προσφερθεί στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ζητούν οι εργαζόμενοι του MEGA από τις τράπεζες που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το MEGA αδυνατεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των τηλεθεατών στο θέμα της εθνικής τραγωδίας. Δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να προσφέρει αυτό το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια τα τελευταία 26 χρόνια και βρισκόταν – όπως όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν – στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Οι εργαζόμενοι του MEGA δεν μένουν απαθείς απέναντι στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων μας που έχασαν τα πάντα στη μεγάλη καταστροφή. Επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ζητούμε από τις τράπεζες που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από την εργασία μας να αποδεσμεύσουν το ποσό που ισοδυναμεί σε δύο μηνιαίους μισθούς των εργαζομένων με σκοπό το ποσό αυτό να προσφερθεί στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες του ατελείωτου πόνου που ζουν οι συνάνθρωποί μας και ατομικά ο καθένας από εμάς προσφέρει ότι μπορεί (ρούχα, φάρμακα, αίμα).

Στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για τους πληγέντες της καταστροφής ζητούμε να μεταφερθεί ποσό ίσο με δύο μισθούς όλων μας. Ζητούμε να παρακαμφθεί όλη η γραφειοκρατική και τυπική διαδικασία της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ για λόγους ανώτερου σκοπού.

Η περίφημη νομοθετική ρύθμιση που δεν ήρθε ποτέ για τα δεσμευμένα από τις τράπεζες ποσά από τα οφειλόμενα μας ας γίνει επιλεκτικά για την μεταφορά του ποσού (ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς 420 εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ) στον κρατικό λογαριασμό για τους πληγέντες της φωτιάς.

Τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας ας εξετάσουν τις προϋποθέσεις, ας προχωρήσουν τις διαδικασίες κι ας μην κωφεύσουν άλλη μια φορά σε ένα διαφορετικό αίτημά μας.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας

Εργαζόμενοι MEGA»