Ο προπονητής της Αρσεναλ Ουνάι Εμερι στηρίζει τον Μεσούτ Οζίλ στην απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Γερμανίας, καταγγέλλοντας μάλιστα την ομοσπονδία για «ρατσισμό και ασέβεια».

«Ηταν μία προσωπική απόφαση την οποία σέβομαι απόλυτα», είπε ο Εμερι. «Είμαστε σαν το σπίτι του, σαν την οικογένειά του και θα τον βοηθήσουμε να αισθάνεται καλά. Είμαι χαρούμενος που τον έχουμε και πάλι μαζί μας και ξέρω καλά πως έχει τον σεβασμό όλων των ποδοσφαιριστών», πρόσθεσε ο προπονητής της Αρσεναλ. Η αγγλική ομάδα είναι στη Σιγκαπούρη για προετοιμασία και σειρά φιλικών αγώνων.

Στο μεταξύ, στο στρατόπεδο της Τσέλσι είναι ακόμα σε αναζήτηση τερματοφύλακα, καθώς όπως όλα δείχνουν ο Τιμπό Κουρτουά έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ και θα μετακομίσει στη Μαδρίτη. Η Τσέλσι δεν έχει αντίρρηση, όμως ο Μαουρίτσιο Σάρι θέλει πρώτα να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Προς το παρόν, ο ιταλός τεχνικός πήρε τον 38χρονο Ρομπ Γκρίν (πέρυσι στη Χάντερσφιλντ) ο οποίος προορίζεται για τρίτος τερματοφύλακας. Παράλληλα, η αγγλική ομάδα συνεχίζει τις συζητήσεις με τη Γιουβέντους για τον αμυντικό Ντανιέλε Ρουγκάμι. Η πρώτη πρόταση που είχε καταθέσει η Τσέλσι απορρίφθηκε.

Γενικά πάντως, οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ προσπαθούν να πάρουν παίκτες από το ιταλικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιους Ντε Λαουρέντις αποκάλυψε πως απέρριψε πρόταση 100 εκατ. ευρώ από αγγλική ομάδα την οποία δεν κατονόμασε για τον σενεγαλέζο αμυντικό Καλιντού Κουλιμπαλί. Τα αγγλικά ΜΜΕ πάντως έχουν υποστηρίξει πως για τον Κουλιμπαλί είχε ενδιαφερθεί ο προπονητής της Τσέλσι Μαουρίτσιο Σάρι.