Ενα κοριτσάκι 13 ετών έπεσε από γκρεμό 15 μέτρων στο Μάτι και σκοτώθηκε. Επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαφυγής ξέροντας ότι αν έμενε πίσω θα καιγόταν ζωντανή. Είναι η συνταρακτική ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που δεν πρόλαβε να ζήσει. Είναι η ιστορία της Εβίτας Φύτρου που έφυγε από τη ζωή αλλά το ακόμη πιο συγκλονιστικό; Χάθηκε και ο αδερφός της Ανδρέας 11 ετών και ο 54χρονος πατέρας τους Γρηγόρης Φύτρος.
Αρχαία τραγωδία που δεν τη χωρά ο ανθρώπινος νους

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», στον ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, προσωπικός φίλος της οικογένειας Φύτρου, διάβασε ένα κομμάτι από την επιστολή που του έστειλε η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών. Ακόμη και οι πιο σκληροί δακρύζουν, σπάνε.
Γράφει λοιπόν η μητέρα που έχασε τα πάντα:
«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: "Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις".
Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα» αναφέρει σε αυτήν.
Ο Γρηγόρης Φύτρος, παλιός πρωταθλητής της  ΑΕΚ μαζί με τον Αντρέα, 11 ετών,  έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας.
Η Εβίτα Φύτρου 14 ετών, πρωταθλήτρια ποδηλασίας επίσης, ήταν το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από μεγάλο ύψος στο Κόκκινο Λιμανάκι.
Ο πατέρας ήταν ποδηλάτης και τα δύο παιδιά ακολούθησαν το δρόμο του πατέρα τους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από