Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο πιο εμβληματικός διευθύνων σύμβουλος της FCA ( Fiat – Chrysler) τα τελευταία χρόνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι.

Ο Μαρκιόνε πριν από ένα μήνα είχε ανακοινώσει το νέο στρατηγικό πλάνο για τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας έως το 2022, τα υβριδικά σχέδια της Fiat, αλλά και την κερδοφορία της εταιρείας, τομέας στον οποίο ο Μαρκιόνε, ως λογιστής και μετρ των οικονομικών, είχε ιδιαίτερη ευαισθησία.

Στον Μαρκιόνε πιστώνεται η διάσωση της Chrysler – Jeep, και η εξαγορά της από τον ιταλικό όμιλο το 2011. Ο Μακριόνε αποχώρησε από την νευραλγική θέση της εταιρείας, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας που προέκυψε τον τελευταίο μήνα και μετά από μια χειρουργική επέμβαση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τη θέση του στο τιμόνι της εταιρείας ανέλαβε ο 54χρονος άγγλος Μάικ Μάνλεϊ, που είναι ήδη επικεφαλής των Jeep ενώ τη θέση του στη Ferrari θα την αναλάβει ο Τζον Έλκαν, εγγονός του ιδρυτή της φίρμας Τζιάνι Ανιέλι, που ήδη κατέχει και τη θέση του προέδρου της Fiat – Chrysler.