Ενα τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε την Τρίτη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, καθώς το έδαφος υποχώρησε έπειτα από κατολίσθηση, σχηματίζοντας μια απότομη χαράδρα, όπως αποκαλύπτουν οι εντυπωσιακές εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Το κτίριο βρέθηκε να κρέμεται στο κενό, πολλά μέτρα από το έδαφος, μετά την υποχώρηση του εδάφους, την οποία προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας μόλις που πρόλαβαν να απομακρύνουν τους ενοίκους του κτιρίου, στο Σουτλούτζε στη συνοικία Μπέγιογλου στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, προτού καταρρεύσει.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση την επιχείρηση καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό και την κατάρρευση του κτιρίου, που άρχισε να ταλαντεύεται προτού πέσει λίγα μέτρα πιο κάτω σηκώνοντας ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, το κτίριο κατέληξε σε μια βαθιά τρύπα, μήκους πολλών μέτρων, που είχαν ανοίξει στο πλαίσιο των εργασιών οικοδόμησης ενός ξενοδοχείου.

Ο δήμαρχος του Μπέγιογλου, Αχμέτ Μισπάχ Ντεμιρτζάν επισήμανε από την πλευρά του ότι οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, διευκρινίζοντας ότι το κτίριο είχε κατασκευαστεί το 1994.