Μέχρι το 67ο λεπτό ο Ολυμπιακός έδειχνε να κοντράρει στα ίσα την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν. Μετά το 1-0 του Ντε Γιονγκ όμως, κατέρρευσε πλήρως, προδόθηκε από τα ατομικά λάθη των παικτών του και ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 αδικώντας πλήρως τον εαυτό του. Τέσσερα τέρματα σε διάστημα 11 λεπτών έβαλαν οι Ολλανδοί.

Μπορεί το σκορ να είναι ευρύ και κάποιοι να φέρνουν στο μυαλό τους το ματς με την Γκενκ όμως οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν αισθητά βελτιωμένο πρόσωπο. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν σχεδόν άψογοι ανασταλτικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δοκάρι και κάποιες πολύ αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο από την στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατέρρευσαν σαν… πύργος από τραπουλόχαρτα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα στο κλασσικό πια 4-2-3-1. Οι πρώτες ευκαιρίες στο ματς ήταν Ερυθρόλευκες, με τον Τσιμίκα στο 17′ και τον Ποντένσε τέσσερα λεπτά αργότερα να δοκιμάζουν το πόδι τους και την μπάλα να περνάει άουτ. Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα, ο Γιαννιώτης φώναξε «παρών», όταν μετά από λάθος του Φορτούνη, ο Μπεργκβάιν βγήκε τετ α τετ. Οι Πειραιώτες έδειχναν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και κρατούσαν τους Ολλανδούς στο «μηδέν».

Στο β ‘ μέρος ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο δραστήριος. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 47′ με τον Γκερέρο να εκμεταλλεύεται το πολύ ωραίο γύρισμα του Φορτούνη με το κεφάλι, να σουτάρει με το δεξί εντός περιοχής, αλλά να μην βρίσκει στόχο. Στο 49ο λεπτό μάλιστα, μετά από σέντρα και πάλι του Φορτούνη, ο Βούκοβιτς σημάδεψε με το κεφάλι το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζοέτ!

Η εικόνα ήταν ικανοποιητική. Ο Γιαννιώτης απειλήθηκε πρώτη φορά στο 60′, όταν ο Μάλεν έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο νεαρός κίπερ, μετά και την παρέμβαση του Μιράντα, αναγκάστηκε να διώξει σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Περέιρο σέντραρε από δεξιά, ο Μιράντα δεν… ενόχλησε τον Ντε Γιονγκ ο οποίος με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (1-0). Κι ύστερα, κόλαση… Στο 71’ και πάλι ο Περέιρο έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Τέζε κι εκείνος γύρισε παράλληλα για τον Ντε Γιόνγκ, που έκανε το 2-0.

Στο 75’, μετά από κόρνερ ο Χριστοδουλόπουλος έδειξε και πάλι αδυναμία στα ανασταλτικά του καθήκοντα, άφησε μόνο στο δεύτερο δοκάρι τον Σβαμπ, που με κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 και τέσσερα λεπτά μετά (79′), ο Σισέ πρόσθεσε ένα ακόμα ατομικό λάθος στο ερυθρόλευκο ψηφιδωτό. Έκανε σοβαρό λάθος στο μαρκάρισμα του Μάλεν, ο οποίος τον νίκησε κατά κράτος και στο σπριντ και στο τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

Αϊντχόφεν (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Ζοέτ, Ντουμφρις (44’ Τέζε), Λουκάσεν, Φιργκέβερ (61’ Μπερέν), Ανχελίνο, Χέντριξ, Ροζάριο, Περέιρο, Μάλεν, Ντε Γιονγκ, Μπέργκβαιν

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί (84’ Μασούρας), Μιράντα, Βούκοβιτς (69’ Σισέ), Τσιμίκας, Καμαρά (77’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (70’ Χατζησαφί), Φορτούνης (69’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (69’ Πάρντο), Βρουσάι (62’ Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο (61’ Ανσαριφάρντ)