Την ίδια στιγμή που η Αθήνα επιχειρεί να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα, μια νέα παρέμβαση του ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία για τις επόμενες εξελίξεις.
Ο Αντρέι Μάσλοβ χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Μάσλοβ μιλώντας την Πέμπτη στο Sputnik, ενώ ανέβηκαν στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο twitter σήμερα το πρωί.
«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο».
«Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».
«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».
«Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».
Η δήλωση αυτή, η οποία αφήνει υπονοούμενα και για τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις, έρχεται μετά τη θύελλα της Πέμτπης όταν η απόφαση για αναβολή του ταξιδιού του Λαβρόφ στην Αθήνα έφερε την ειρωνική απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, το μπάχαλο με το ποιος απηύθυνε πρόσκληση στον ρώσο ΥΠΕΞ, την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και τη δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι η Ελλάδα θα απαντά όταν πρέπει αλλά προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των καλών σχέσεων με τη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται ότι ειδικά σε ό,τι αφορά τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις το ένα εκατ. τουριστών και οι σημαντικές εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς τη ρωσική αγορά προκαλούν αγωνία στην Αθήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από