Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών πέρασε χθες στη Βαρκελώνη ένα ήρεμο και ευχάριστο απόγευμα. Το ματς με την Κροατία ήταν από τα πολύ εύκολα, η ελληνική ομάδα επικράτησε 21-2 και έχει τρεις συνεχόμενες νίκες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ακολουθεί την Πέμπτη επίσης μία εύκολη συνάντηση με το Ισραήλ, στον πάγκο του οποίου είναι ο Δημήτρης Μαυρωτάς και το μυαλό του Γιώργου Μορφέση και των αθλητριών είναι στον αγώνα του Σαββάτου με την Ολλανδία, στον οποίο θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Μορφέσης παρακολούθησε το χτεσινό παιχνίδι Ολλανδίας – Ιταλίας, ωστόσο ήδη είχε άποψη για την προσεχή αντίπαλο της ελληνικής ομάδας: «Χωρίς αμφιβολία η Ολλανδία διαθέτει ένα δυνατό σύνολο. Την είδαμε και στο Eurocup, ωστόσο εκεί απουσίαζαν κάποιες παίκτριες. Αλλάζει αρκετές αθλήτριες στη θέση του φουνταριστού και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για εμάς. Θα δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Είναι γρήγορη ομάδα, με καλό σουτ. Ο ρυθμός θα παίξει όπως πάντα σημαντικό ρόλο».

Ο Γιώργος Μορφέσης έχει δει τις ομάδες που συγκαταλέγονται στα φαβορί για τα μετάλλια: Ισπανία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία και φυσικά η Ελλάδα. «Νομίζω πως όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, ωστόσο, θα δωσω ένα μικρό προβάδισμα στην Ισπανία, κυρίως λόγω έδρας. Ομως κι αυτή δεν είναι αχτύπητη. Στους Μεσογειακούς χάσαμε με ένα γκολ διαφορά, παρότι προηγηθήκαμε με δύο. Δυστυχώς, στο τέλος έγιναν κάποια λάθη» είπε ο Μορφέσης.

Στο παιχνίδι με την Κροατία η Εθνική δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, ενώ η Αλεξάνδρα Ασημάκη έκανε… πάρτι στα δύο μέτρα, καθώς πέτυχε έξι γκολ και κέρδισε τρία πέναλτι. Εκτός από την αθλήτρια του Ολυμπιακού σκόραραν επίσης: Ξενάκη, Τσουκαλά από 3, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου από 2, Ε. Πλευρίτου.

Η ελληνική ομάδα είχε 6/10 στην παίκτρια παραπάνω, 2/3 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιέφρεια, έξι από τη θέση του φουνταριστού και τρία στην κόντρα.

Ολλανδία x2

Ο Γιώργος Μορφέσης αναφέρθηκε και στη διοργάνωση: «Εως τώρα ελάχιστα παιχνίδια είναι δυνατά. Στα περισσότερα οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Μετά τις έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια, με εξαίρεση τη Γαλλία που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η 7η, όλες οι υπόλοιπες είναι ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Σε αυτές είναι και το Ισραήλ που θα αντιμετωπίσουμε την Πέμπτη, το οποίο μετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό ότι αυτό το κατάφερε με τον Δημήτρη Μαυρωτά», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η Ολλανδία είναι σήμερα ο αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών στη Βαρκελώνη. Η ελληνική ομάδα δεν είχε πρόβλημα στην πρεμιέρα με την Τουρκία, ενώ η Ολλανδία ηττήθηκε από την Κροατία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος υποστήριξε ότι η ολλανδική ομάδα είναι καλύτερη απ’ ό,τι την περίμενε, ωστόσο η Εθνική μπορεί να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο και να στρέψει το ενδιαφέρον της στο ντέρμπι με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία την Παρασκευή. Ενα παιχνίδι στο οποίο επίσης θα κριθεί η πρώτη θέση στον όμιλο.

* Με αφορμή την αποχώρηση του Εθνικού Πειραιά από το επόμενο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών, η Λίγκα αποφάσισε τη σταδιακή μείωση των ομάδων με ορίζοντα τριετίας, ώστε τη σεζόν 2020-2021 ο συνολικός αριθμός να είναι δέκα.

Το άλλο ματς

Το άλλο ματς του ομίλου της Eθνικής μας, ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Ιταλία, τελείωσε 6-6. Ετσι,

η ελληνική ομάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο όλα θα κριθούν το Σάββατο.